Referee clinic Worstelfederatie afgerond

200
foto: De arbiters na de certificaat-uitreiking, vlnr. Michel Nathoe (clinic-leider), Parwesh Bhaggoe, Ron Visser (docent clinic), Widesh Ramcharan en Sherwien Kalidin

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) organiseerde afgelopen week in samenwerking met het Surinaams Olympisch Comité (SOC) een referee clinic. Speciaal hiervoor was de Nederlandse scheidsrechter Ronald Visser gehaald.

Hij heeft onze kleine arbiterskorps een week lang onder de loep genomen op zowel theoretisch als praktisch gedeelte. Ook zijn de nieuwe regels binnen het internationaal worstelgebeuren doorgenomen en geïmplementeerd. Tijdens het Vakantietoernooi zijn de arbiters praktisch begeleid door Visser.

Na het toernooi volgde een evaluatie, waarbij er soms ook harde woorden zijn gevallen. Daarbij haalde Visser de minder sterke punten, maar ook de goede kanten van de arbiters op. “Nu ik weg ben, hebben jullie de taak om je verder te ontwikkelen onder leiding van Michel Nathoe, de hoogst gegradueerde Surinaamse arbiter. De ontwikkelingen op arbitragegebied binnen worstelen liggen niet stil”, gaf Visser aan.

Visser, die voor de 8ste keer in Suriname is, zegt altijd klaar te staan voor de SWF als die een beroep op hem doet. Er zijn plannen om een nieuwe lichting arbiters op te leiden. De clinic werd afgesloten met een certificaat-uitreiking aan de arbiters die de refreshment cursus volledig hebben gevolgd.

Surinaamse Worstel Federatie