Sport- en Jeugdzaken en UNICEF zorgen voor basis sport opleidingen in Kabalebo

982

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken is gestart met het verzorgen van basis sport opleidingen voor de lokale burgers van het bestuursressort Kabalebo. Een van de hoofddoelen van deze basis opleidingen is om de duurzaamheid en continuïteit te garanderen van de diverse sport programma’s die geïmplementeerd zullen worden in het gebied.

Zoals de oplevering van een kunstgrasveld in het ressort in september, zijn deze opleidingen ook een resultaat van een oriëntatie bezoek dat het ministerie gebracht had dit jaar in mei, waarbij gesprekken gevoerd werden met de districtscommissaris, kapiteins en andere relevante actieve organisaties in het gebied. Deze eerste fase van basis opleidingen is ook tot stand gekomen met ondersteuning van de UNICEF die een behoefte peiling heeft gedaan, waaruit bleek dat er een gebrek is aan sport en recreatie voor jongeren en kinderen. Deze opleidingen duren tot en met eind november 2019.