Foto: Ghifari Moertabat

Helaas… Ook de Bigi Broki Waka kan begin 2021 geen groots evenement houden. In verband met de ontwikkelingen en maatregelen met betrekking tot het Covid-19 virus zal de Bigi Broki Waka geen doorgang vinden in de gebruikelijke vorm.

Op dit moment is de organisatie in overleg met de autoriteiten om de nodige goedkeuringen te krijgen voor een alternatief, waarbij zowel jouw als onze gezondheid voorop staat! Dit keer worden alleen de 5K en 10K snelloop georganiseerd op de Wijdenboschbrug. Vooruitlopend op de nodige goedkeuringen van de autoriteiten geeft de organisatie graag, onder voorbehoud, alvast wat meer informatie!

Snellopers
Dit keer zal de organisatie geen grote hoeveelheid hardlopers kunnen faciliteren. Stichting Bigi Broki Waka heeft hierom het onderstaande moeten besluiten.

Om deel te kunnen nemen aan de 5 of 10 km snelloop zul je aan de volgende voorwaarden moeten voldoen:

1. Je hebt in de afgelopen 3 jaren minimaal 1x deelgenomen aan het betreffende onderdeel van de Bigi Broki Waka. Als basis hiervoor gelden de uitslagenlijsten zoals die op de website www.bigibrokiwaka.com gepubliceerd staan.

2. Voor de 5-km snelloop geldt: de lopers met de 200 snelste inschrijftijden (130 heren, 70 dames) worden toegelaten om deel te nemen aan de 5-km snelloop. Voor de 10-km snelloop geldt: de lopers met de 100 snelste inschrijftijden (65 heren en 35 dames) worden toegelaten om deel te nemen aan de 10-km snelloop.

Aanmelding voor de 5 en 10km snelloop
Lopers die interesse hebben voor deelname aan de snelloop zullen zich vooraf moeten aanmelden. Aanmelden kan tot en met dinsdag 22 december 2020 via de volgende link:

Aanmelden 5 en 10 km snelloop

• Op donderdag 24 december krijg je van ons per e-mail bericht of je je mag inschrijven voor de loop.
• Deelnamebedrag: 50 SRD per deelnemer.
• Start: aan de voet van de brug Paramaribo zijde. Dit betekent dat zowel de 5 als 10 km snelloop 2x over de brug zullen gaan.

Let op! Publiek voor de snelloop is i.v.m. de maatregelen niet toegestaan!

Wanderllopers en kids
Deze editie geen Wandel- / trimloop en Run 4 Kids, maar ga over je eigen brug bij jou in de buurt! Aangezien Stichting Bigi Broki Waka dit keer geen grote loop op de Wijdenbosch brug kan faciliteren hebben wij een tof alternatief bedacht op zondag 3 januari 2021.

De komende weken gaan zal de organisatie nog meer vertellen, maar zorg in de tussentijd alvast dat je je loopschoenen tevoorschijn tovert en uitkijkt naar het dichtstbijzijnde bruggetje in je omgeving. Het bruggetje voor je voordeur, de paar planken over de sloot, allemaal tellen dit keer mee!

Stichting Bigi Broki Waka