Suriname trapt in groep 2 van de Concacaf Nations League A af tegen Grenada in een uitwedstrijd onder leiding van coach Aron Winter. Deze wedstrijd markeert de derde ontmoeting voor Winter en zijn team, waarbij de voorgaande twee wedstrijden resulteerden in een nederlaag tegen Mexico en uitschakeling na strafschoppen tegen Puerto Rico.

Ondanks het wegvallen van enkele bekende spelers zoals Becker en Wildschut, gaf coach Winter aan te beschikken over een sterke selectie. De vervangende spelers komen voornamelijk uit in de SVB – 1ste divisie en worden verwacht de open posities met succes te kunnen invullen. De groep is sterk gemotiveerd om vanavond te winnen.

Grenada heeft sinds 1990 Suriname niet meer weten te verslaan. Van de vier gespeelde wedstrijden eindigden er twee in een gelijkspel en werden er twee verloren door Grenada. De laatste ontmoeting dateert van 8 september 2006, toen Suriname met het kleinst mogelijke verschil (1-0) won.

In hun laatste vijf wedstrijden heeft Grenada er geen enkele gewonnen, terwijl Suriname ook te maken heeft gehad met twee opeenvolgende nederlagen. Het is duidelijk dat geen enkel team mag worden onderschat, aangezien dit Natio duur zou kunnen komen te staan.

Suriname is ingedeeld in een poule met Cuba, Grenada, Jamaica, Honduras en Haiti. Eerder op de dag nemen Haiti en Cuba het tegen elkaar op om 17.00 uur, gevolgd door de wedstrijd van Natio tegen Grenada om 20.00 uur Surinaamse tijd. Later op de avond spelen Honduras en Jamaica tegen elkaar om 22.10 uur.

De basisopstelling voor Suriname in de wedstrijd tegen Grenada is als volgt:

  • Doelman: Warner Hahn
  • Verdedigers: Damil Dankerlui, Stefano Denswil, Leo Abena, Shaquille Pinas
  • Middenvelders: Kelvin Leerdam, Renske Adipi, Kenneth Paal, Diego Bisewar
  • Aanvallers: Gleofilo Vlijter, Marc Jozefzoon