De ChessIntelligence Academy, een opkomende internationale schaakschool met als missie het bevorderen van schaken in Suriname, heeft op zondag 10 september 2023 een succesvolle ‘Maak Kennis Met Schaak’ informatiedag georganiseerd in samenwerking met het Districtscommissariaat van Saramacca. Het evenement vond plaats in de Mr. Bas Ahmadali multifunctionele zaal te Groningen.

De ChessIntelligence Academy, vertegenwoordigd door de heer Aryan Harnam, ziet schaken als meer dan alleen een bordspel. Het beschouwt schaken als een activiteit die inherent is aan menselijke interactie en denkprocessen. Daarom is het doel van de Academy om deze denkvaardigheden en het schaakspel zelf over te dragen aan kinderen voor een duurzame toekomst, zowel op het gebied van schaken als persoonlijke ontwikkeling.

In het kader van het nationaliseringsproces van schaken in Suriname heeft de ChessIntelligence Academy ervoor gekozen om tijdens de vakantieperiode sociale projecten door het hele land uit te voeren. Dit project is gericht op kinderen in de leeftijdscategorie van 8 tot 12 jaar en heeft als doel om hen bewust te maken van de meerwaarde van schaken.

De ‘Maak Kennis Met Schaak’ informatiedag bood kinderen de kans om kennis te maken met de basisprincipes van schaken en de mogelijkheid om deel te nemen aan schaakactiviteiten. Tijdens de afsluiting van de sessie was de Districtscommissaris van Saramacca, mevrouw Sherin Bansi-Durga, aanwezig om de deelnemers certificaten uit te reiken voor hun deelname aan dit educatieve evenement.

De ChessIntelligence Academy blijft zich inzetten voor het bevorderen van schaken en persoonlijke ontwikkeling in Suriname en kijkt uit naar meer initiatieven om de liefde voor schaken onder jonge generaties te laten bloeien.