Sharivah Badloe toont trots haar gewonnen medailles Foto: Sharivah Badloe
Foto: Roshni Jankie

Na vijf intense dagen van concurrentie op de Zuid-Amerikaanse Powerlifting & Bench Press Kampioenschappen 2023, is Team Suriname met een indrukwekkende buit naar huis gekomen. Van 6 tot en met 10 september 2023 hebben de atleten gestreden in Lima, Peru, en ze hebben zowel medailles als trofeeën veroverd.

Op donderdag behaalde Team Suriname al 39 medailles, en met trots kunnen ze nu nog eens 6 medailles aan hun erelijst toevoegen.

Op zaterdag 9 september 2023 namen Randall Kariodimedjo en Sharivah Badloe deel aan de equipped kampioenschapswedstrijden, waarbij ze uitblonken in hun respectievelijke categorieën.

Randall Kariodimedjo en Sharivah Badloe

Sharivah Badloe, die deelnam aan het onderdeel equipped bench only in de -63kg junior damesklasse, veroverde het goud.

Randall Kariodimedjo ging de uitdaging aan in de -83kg open herenklasse en kwam als overwinnaar uit de strijd op het onderdeel equipped bench only. Hij voegde twee zilveren medailles toe aan zijn prestaties voor de equipped bench press en deadlift, en behaalde tevens brons voor het onderdeel equipped squat en de overall equipped powerlifting. Bovendien werd Kariodimedjo uitgeroepen tot de Best Lifter voor het classic bench press gedeelte, wat hem een welverdiende trofee opleverde.

Team Suriname ontving ook twee trofeeën, hoewel verdere details van de organisatie nog moeten worden bevestigd.

Het team keert nu terug naar Suriname met een indrukwekkende oogst van 45 medailles en 3 trofeeën. Deze prestaties worden met bewondering ontvangen en gevierd.

Een deel van de atleten keert terug op 12 september 2023, terwijl anderen worden verwacht op 15 september 2023 in Switi Sranan.