De Surinaamse Voetbalbond (SVB) en de Guyanese Voetbalbond (GFF) hebben op 23 oktober jongstleden een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met als doel de bevordering van het jeugdvoetbal. De presidenten van beide bonden, de heer Krishnath en de heer Wayne, hebben de overeenkomst officieel bekrachtigd.

Deze samenwerking houdt in dat er een uitwisseling zal plaatsvinden tussen de U17-meisjes- en jongensjeugdselecties van beide landen. Naast het strijden op het voetbalveld zal er ook kennisuitwisseling plaatsvinden tussen de technische staf van beide landen, met de focus op benaderingswijzen en begeleiding van jeugdspelers.

Om de samenwerking te concretiseren, vertrekt de U17-meisjesselectie van Suriname op vrijdag 24 november naar Guyana. Daar zullen op zaterdag 25 en zondag 26 november 2023 twee wedstrijden worden gespeeld. In ruil daarvoor zal Guyana op 16 en 17 december naar Suriname reizen, met hun U17-jongens- en meisjesselecties.

De ambitie reikt verder, met plannen om Frans-Guyana ook in het komende jaar bij dit traject te betrekken. De technisch directeuren van de betrokken landen zullen gezamenlijk werken aan de verdere ontwikkeling van het jeugdvoetbal in de regio.