Met grote verontwaardiging heeft de Vereniging van Sportjounalisten in Suriname waargenomen dat de cameraman van ATV, Marlon Hennery, op zaterdag 8 april 2017 tijdens het uitoefenen van zijn beroep bedreigd is geworden door de eigenaar van IMT dhr. Ronnie Brunswijk.

Het is niet de eerste keer dat betrokkene zich op deze manier gedraagt. Het voorval vond plaats na de competitiewedstrijd in de Topklasse van de Surinaamse Voetbalbond tussen Inter Moengotapoe en WBC te Moengo. De VSJS spreekt dan ook haar afkeuring uit en accepteert dit gedrag niet.

De pers moet namelijk te allen tijde haar werk zonder obstructie kunnen uitvoeren. Wij gaan ervan uit dat de Surinaamse Voetbalbond zodanige maatregelen zal treffen dat dit gebeurde zich nimmer zal herhalen. Dit voorval zal ook worden gerappporteerd aan de Associatie van de Internationale Sportpers, AIPS.