Fotograaf Neijhorst binnenkort met vervolgboek Suriname Bekendt

1194

Binnenkort zal de Delftse award winning fotograaf, Raúl Neijhorst, zijn vervolgboek Suriname Bekendt uitbrengen. Raúl heeft het eerste deel van het boek deels middels een succesvolle crowdfunding gefinanciërd en dit keer heeft de crowdfunding een bijzondere vorm, namelijk: dat het boek vooraf besteld kan worden. Zo hoopt Raúl genoeg geld bij elkaar te verzamelen om het boek te kunnen drukken.

Wat het boek zo succesvol heeft gemaakt, is de combinatie van beeldmateriaal en de onthullende intervieuws van de bekende Surinamers zoals: Dj Chuckie, Roué Verveer, Nisha Madaran en Nathalie La Rose. Een boek waarin onthullende verhalen staan en waarin portretten te zien zijn van 75 Surinaamse sterren met name: Fransisco Elson die als enige Nederlandse Surinamer een NBA-ring won, Harald Hasselbach die tot twee keer toe de Amerikaanse Superbowl won, Giannini Moreira die voor onder andere Michael Jackson en Whitney Houston muziek heeft gemaakt.

Voor de launchpartij wil Raul alle 150 bekende Surinamers uit beide boeken bijeen brengen om elkaars successen te delen.

Het eerste deel van Suriname Bekendt werd in november 2015 uitgebracht met de 75 namen als: Oscar Harris, Gerda Havertong, Aliyah, John Williams, Ramon Beuk, Ranomi Kromowidjojo en Rayen Panday.
Het vervolgboek bevat tevens 75 namen, zoals: Astrid Roemer, Monique Pool, Shrinavasi, Michael Reiziger en Dj Chuckie.