Bij het internationaal scholieren songfestival dat door de L’association Animation Guyane georganiseerd werd, behaalde de Surinaamse zangeres Ralitza Raafenberg de tweede plaats. Dit gebeurde op zaterdag 17 maart 2018. Op de eerst plaats eindigde een zanger uit Haïti en op de derde plaats een zanger uit Frans Guyana.

“We hebben een respectabele tweede plaats gewonnen, met staande ovatie van de jury. De winnaar is een “monster” uit Haïti. Die guy heeft gezongen en een show van hier naar tokio weggegeven met een danseres. Het was bijna een theaterstuk”, aldus Helianthe Redan, voorzitter van de Stichting S.S. Music Art Foundation.

Zij geeft verder aan dat het wel een zware dobber was om het op te nemen tegen 10 mensen van Frans Guyana die nota bene compleet met choreografie en dansers van een dansschool, een hele act hadden opgezet. Alleen Suriname en Guadeloupe hadden geen dansers. “Wij hadden wel choreo door mijn collega dansdocent van The Mystical in elkaar gezet”, voegde Redan eraan toe. Met deze overwinning feliciteert Helianthe Redan de directeur van cultuur en de totale Surinaamse bevolking.