Quaraisy ‘Qoesje’ Nagessersing van QN sportmarketing QN Sport tv heeft zijn langgekoesterde droom waargemaakt. De QN sports topman wist samen met zijn trouwe team afgelopen weekend de eerste officiële sportkanaal in Suriname te lanceren.

Volgens Nagessersing was het lanceren van een eigen sportkanaal een droom die hij al in de jaren 90 wilde verwezenlijken, maar de beleidsmakers zagen er geen heil in en kreeg hij maar geen frequentie hiervoor. Wat Nagessersing toen wel verbaasde, was dat kort daarna wel alle politieke mensen een frequentie toegewezen kregen.

“We zijn niet blijven stilzitten en zijn doorgegaan. Vanaf het jaar 2000 is QN Sports de sportmarketing-leider geworden van Suriname en met een zekere mate van trots kan stellen dat wij tot nog toe op dit gebied de boventoon voeren in ons land. Om dit doel te realiseren is er keihard gewerkt. We wilden meteen op niveau beginnen”, aldus Nagessersing.

QN Sports was voorheen gestationeerd bij SCCN, maar dat contract werd opgezegd door de tegenpartij. “Gelukkig dat het vertrouwen en de motivatie van de hoofdsponsors ertoe heeft geleid dat de harde kern van de groep door heeft gewerkt om uiteindelijk een eigen station te kunnen beginnen. In januari en februari is er gewerkt om de infrastructuur op te zetten. Het waren enerverende maanden, waarbij samen met het personeel keihard is gewerkt. Op 1 april hebben we proef gedraaid. Een week daarna hebben we officieel de launch gedaan”, zegt Nagessersing.

Dat QN Sportchannel op de 7.2 frequentie zit, is ook geen verrassing. “Sinds 2011 werken we samen met hen, waarbij het programma QN Sport (herhaling) ook vertoond wordt op deze zender. Toen was het Rasonic TV, nu RTV.” Met een druk op de knop om 08.00 uur op 7 april 2018 ging het kanaal officieel in de ether. De uitzendingen zijn op de zaterdag van 08.00 uur – 20.30 uur en op de zondag van 08.00 uur – 23.00 uur).

“Niet alleen voetbal, maar ook vele andere sporten zullen aan bod komen; en dan gaat het om zowel lokaal als internationaal sportgebeuren. Voetbal blijft wel de rode draad”, geeft Nagessersing aan. Met RTV is er voorlopig een 3-jarig contract gesloten. “Na een jaar zullen we evalueren om ook de vrijdag erbij te nemen. Feit is dat we alle 52 weekenden zullen uitzenden. QN Sports toont wederom dat ze de trendsetter zijn in de Surinaamse sportwereld”, zegt een trotse Nagessersing.