Verslag van de Tweede Divisie competitie. Op donderdag 26 oktober 2017 werd een aanvang gemaakt met de Tweede Divisie competitie 2017 – 2018. Op zaterdag 23 december 2017 werd de kerstbreak ingelast en op 20 januari 2019 werd deze competitie hervat.

Op 28 januari 2018 kwam er een einde aan de eerste ronde. Op 03 februari werd een aanvang gemaakt met de tweede ronde en op zondag 20 mei kwam er een einde aan de competitie.

Het verloop van de competitie: De competitie had een vrij vlot verloop. Met enkele minpunten zoals het spelen van ongerechtigde spelers door Deva Boys en het niet verschijnen van Tahiti voor een vastgestelde wedstrijd. Beide clubs zijn hiervoor gestraft. Door de zware regens in de maand april moesten enkele wedstrijden worden uitgesteld.

Het competitie systeem: De Tweede Divisie bestaat uit 10 clubs. Afgesproken was dat er een 2 – ronden systeem zou worden gespeeld op uit en thuis basis en dat geen enkel club zou degraderen. De nummers 1 en 2 promoveren naar de Eerste Divisie indien ze in het bezit zijn van een A-clublicentie.

Acoconut is kampioen en Broki semikampioen. De gele en rode kaarten en doelpunten: In 90 wedstrijden zijn er 430 gele en 44 rode kaarten getoond. Er zijn 314 doelpunten gescoord. Gemiddeld is dat 4,77 geel per wedstrijd en het doelpunten gemiddelde is 3,48. Het vorig seizoen was het gemiddeld geel 5,14 en het doelpunten gemiddelde 3,77. Delano Vrede van ACoconut werd met 20 doelpunten topscorer.

Minst gepasseerde doelverdediger. In 90 wedstrijden hebben de clubs 21 doelverdedigers gebruikt. Santos heeft 1 doelverdediger gebruikt en de overige clubs meer dan 1. Antoin kemper van Broki 15 wedstrijden, 10 doelpunten tegen, gemiddeld 0,66.

Door: Ashok Bainath Sah.

Bron SMEsport.