FORTALEZA, BRAZIL - FEBRUARY 02: Jairzinho Rozenstruik of Suriname celebrates after his knockout victory over Junior Albini of Brazil in their heavyweight fight during the UFC Fight Night event at CFO Centro de Formacao Olimpica on February 2, 2019 in Fortaleza, Brazil. (Photo by Buda Mendes/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Jairzinho Rozenstruik alias Bigi Boi heeft tijdens zijn UFC gevecht in Fortaleza, Brazilie gewonnen van de Junior Albini. Onze prof vechter gaf vandaag in de tweede ronde en wel de 54ste seconde zijn tegenstander enkele rake klappen en een trap waarna die neerzeeg. De beslissing was al duidelijk.

De Surinaamse vlag werd erbij gehaald en ook de trotse coach Micheal Babb was niet te houden. In de eerste ronde was Albini agressiever en gaf hij Rozenstruik geen moment de gelegenheid om iets te doen. Na de rust tapte Bigi Boi uit een ander vaatje met het goede resultaat tot gevolg. Loon naar werken is het voor Rozenstruik die zich de afgelopen weken intensief heeft voorbereid op Aruba en Curacao voor dit super gevecht.

Op 27 december 2018 heeft Bigi Boi tijdens de derde editie van “Fearless”, een thaiboksgala, met succes zijn Suthaibo- wereldtitel verdedigd. Met een tien seconden knock-out won hij zijn tegenstander. Na dit gevecht werd hij direct gecontracteerd door de UFC, de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA).

Rozenstruik heeft totaal 76 kickbokspartijen gevochten waarvan hij 64 heeft kunnen winnen. Tevens heeft hij ook 6 MMA wedstrijden afgewerkt.

Het Ministerie van Sport- en Jeugdzaken feliciteert Jairzinho Rozenstruik “Bigi Boi”, zijn team en de Surinaamse gemeenschap met de overwinning.

[su_youtube url=”https://youtu.be/RrApZSwxZXw”]