De drummers van de Alakondre Dron hebben indrukwekkende optredens neergezet tijdens een community activiteit te Arima (plaats buiten Port of Spain in Trinidad) en de Grand Market (centrum van de meeste activiteiten). Dit is gebeurd tijdens de veertiende editie van Carifesta. Bijzonder waren de beelden van de rijke culturele diversiteit van Suriname op een scherm dat als decor diende op de achtergrond. Zulile Blinker verzorgde hierbij de introductie van de performance, waarbij het honderdkoppige publiek, dansend zichtbaar genoot van het optreden.

Na de Suriname Night Performance is er een live televisie-interview geweest met de delegatieleider Elviera Sandie in aanwezigheid van de hele delegatie. In een 2e televisie-interview op de Grand Market is de cultuurdirecteur breedvoerig ingegaan op de bijdrage van de Surinaamse artiesten, alsook de ontwikkeling van cultuur en voornamelijk de creatieve industrie in Suriname. Tot slot benadrukte zij de rol van Suriname in de conservering van het gediversifieerd cultureel materieel en immaterieel erfgoed, als bijdrage in het behoud van het unieke Caraïbisch erfgoed.

Nisha Madaran heeft een dertig minuten durend radio-interview gehad met de eerste en grootste Hindi radiostation van Trinidad & Tobago, Dil 103.1 FM – First, Finest, Forever. Opmerkelijk was de vraag omtrent de ontwikkeling van Bollywood muziek in zowel Suriname als Trinidad. De interviewer gaf aan dat men in Trinidad wel Hindi zingt, maar ze de taal niet altijd verstaan of spreken.

Nisha gaf aan dat het unieke van Suriname is dat men in Suriname de talen wel spreekt en begrijpt, waardoor wij beter in staat zijn om het gevoel mee te nemen in onze performances. In Suriname wordt zowel Hindi als Sarnami gesproken, maar op Trinidad uitsluitend Engels.  Dit ziet men als een van de verschillen tussen de Bollywood muziek performances in Suriname en Trinidad. Nisha vertelde verder over de prachtige multiculturele samenleving van Suriname en hoe zij daaruit veel inspiratie krijgt om fusions en collaboraties aan te gaan in meerdere stijlen en talen.

Tori switi, ma bari musu Tapu, op 20 augustus is de Wan Ala Kondre formatie voldaan en enthousiast vertrokken richting Suriname. De Fashion designer Meredith Joeroeja, zangeres Nisha Madaran en de Jeugdambassadeurs hebben ook hun bijdrage geleverd op de Youth Village.