First lady Ingrid Bouterse-Waldring heeft de SuMusic Award 2019, in de categorie people’s choice overhandigd, aan Nisha Madaran. “Suriname u heeft gekozen.” De artieste is voor de vijfde keer achtereenvolgend door het publiek gekozen als meest favoriete artiest. Madaran heeft in totaal vier awards in de wacht weten te slepen. De first lady heeft haar lof uitgesproken over de organisatie die achter het evenement staat.

De zevende editie van de SuMusic Awards is gehouden op 18 september 2019. Tijdens dit evenement zijn awards uitgereikt aan artiesten die uitmuntende prestaties hebben geleverd in dit jaar. Er zijn awards uitgereikt in meer dan 30 muziek categorieën. Ook Lionel Swedo, Kater Karma, Irama Smeltkroes, New Style, Baaka Boi, Psycho, Rima Djojodikromo, Aliyah Allen, Xomara Misiedjan, Farahnaaz Chiragali, Cyriel and the More Love Band, Aptijt, Sabana Toewa, THB Mozis, Shirityo Yare hebben een award in ontvangst genomen.

G-Summer Events is door verschillende deelnemers bedankt voor dit evenement, dat bedoeld is om artiesten te waarderen voor hun producties en te motiveren om zich te blijven inzetten. Pansa Group en Companies heeft gezorgd voor de awards die zijn overhandigd aan de artiesten. De avond werd omlijst met optredens van onder andere Kater Karma, Jackson Blaai, Psycho en Nisha Madaran.