MMA – Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik dat op 28 maart 2020 de mainevent op ESPN 8 in Columbus, Ohio, zou afwerken tegen opponent Francis Ngannou blijft voorlopig in Zuid-Florida, Verenigde Staten van Amerika vertoeven en trainen.

Het evenement werd uitgesteld vanwege beperkingen op openbare bijeenkomsten in de Verenigde Staten als reactie op de wereldwijde pandemie van het coronavirus. Rozenstruik (10-0 MMA, 4-0 UFC), die in Suriname woont, zal zijn vechtvoorbereidingen voortzetten bij het American Top Team in Coconut Creek. De onverslagen UFC vechter is niet van plan om binnenkort terug te gaan naar Suriname en wil afwachten in de Verenigde Staten.

“Voorlopig ben ik hier en zal ik blijven trainen in Florida totdat de UFC met een oplossing voor de situatie komt”, aldus Rozenstruik. “Ik begrijp het volledig – het is voor ieders gezondheid, zelfs de mijne. Dit gevecht moet dus wachten tot de oplossing komt.’

Zoals verwacht heeft Rozenstruik met betrekking tot het COVID-19 virus nog geen updates van de UFC ontvangen over zijn gevecht met Ngannou. Rozenstruik heeft geen idee hoe lang dat kan duren, en hoewel hij geen haast heeft, hoopt Bigi Boy dat het eerder dan later is.

“Pas als ik nieuws krijg van de UFC dan pas kan ik misschien beslissen of ik naar huis ga of hier blijf”, zei Rozenstruik. “Wat ik niet hoop, is dat het lang zal duren. Ik hoop dat de situatie omtrent dit virus snel is opgelost, zodat we kunnen blijven bewegen in het leven. ‘Ik heb voorlopig geen haast om naar huis te gaan, vooral omdat ik in mijn beste vorm ben, dus ik wil dat tempo aanhouden en kijken of er een datum komt.”

Het kan voor velen frustrerend en stressvol zijn om in een trainingskamp te zijn zonder vaste vechtdatum. Ondanks de belemmering in zijn vechtcarrière vanwege de wereldwijde crisis, blijft Rozenstruik kalm en is hij blij dat de situatie wordt aangepakt.

Rozenstruik had al boodschappen gedaan en zei dat hij bereid is de pandemie te doorstaan. Hij zei ook dat het American Top Team maatregelen neemt om de mogelijke verspreiding van het virus onder zijn atleten te voorkomen.

‘De sportschool heeft bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen’, zei Rozenstruik. ‘De sportschool is eigenlijk gesloten. Maar als ik ga trainen, bellen mijn coach Mike en ik, zodat ze een tijd voor ons plannen en dan kunnen we ons ding doen – vooral de vechters die moeten vechten. Dus ja, het is op verzoek.”

Voorlopig zal de 32-jarige Surinaamse UFC vechter doorgaan met zijn training en naar zijn beste vermogen dingen met een positieve mindset bekijken. ‘Ik bekijk elke situatie optimistisch’, zei Rozenstruik. ‘Het is dus wat het moet zijn en ik moet op alles voorbereid zijn. Dus dit geeft me gewoon meer tijd om er klaar voor te zijn. Ik blijf trainen en zorg ervoor dat we klaar zijn voor wat dan ook.”


Bron: SME Sport