Foto: Concacaf

De Natio dames hebben een overtuigende start gemaakt in hun zoektocht naar kwalificatie voor de eerste editie van de Concacaf W Gold Cup in 2024. In een wedstrijd tegen Dominica behaalden ze een indrukwekkende overwinning met 4 – 0. De wedstrijd vond plaats in het Windsor Park Stadium.

De doelpunten werden gescoord door Shamaira Stekkinger, Andaya Lantveld, Katoucha Patra en Orthea Riley, die samen zorgden voor een dominante prestatie van het Surinaamse team.

Suriname is ingedeeld in groep A, samen met Dominica, Guyana en Antigua en Barbuda. De overwinning op Dominica geeft hen een positieve start in deze kwalificatieronde.

De volgende uitdaging voor Suriname staat gepland op zondag 24 september, wanneer ze Antigua en Barbuda zullen ontmoeten in het DR. IR. FRANKLIN ESSED stadion. Het Surinaamse team hoopt hun winnende reeks voort te zetten en een stap dichter bij de Gold Cup te komen.