Bij de persconferentie ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Grenada, gehouden in het Franklin Essed stadion op zaterdag 14 oktober, uitte bondscoach Aron Winter zijn hoop op een positief resultaat. In een beknopte verklaring benadrukte hij de voortgang van de voorbereidingen voor de laatste wedstrijd van dit window en het belang van het behalen van een overwinning.

Stefano Denswil sloot zich aan bij de woorden van Winter en verzekerde dat hij en zijn medespelers alles zullen geven om het beste resultaat te behalen.

Gevraagd naar zijn terugblik op de wedstrijd tegen Haiti en de vele gemiste kansen, gaf de trainer toe dat hij lang had nagedacht over waarom zoveel kansen onbenut waren gebleven. Hij merkte op dat alles goed leek te gaan tot het moment van de doelpunten.

Wat betreft mogelijke wijzigingen in de opstelling voor de wedstrijd van zondagavond, met name in de voorhoede, hield de bondscoach zijn kaarten dicht bij de borst en gaf aan dat het publiek gewoon moet afwachten tot het moment van de wedstrijd.

Winter benadrukte dat het veld tijdens de uitwedstrijd tegen Grenada bijzonder slecht was en dit Natio ervan weerhield om hun gewenste spel te spelen. Hij gelooft echter dat het betere speelveld zondagavond in het voordeel van Natio zal werken, en met het goede spel dat het team onlangs heeft getoond, zou een positief resultaat haalbaar moeten zijn.

De druk om te winnen blijft hoog, aangezien degradatie naar League B nog steeds een mogelijkheid is. Op de vraag of dit een stap achteruit zou zijn in het proces, benadrukte de coach dat binnen een proces ups en downs horen. Hij richt zich momenteel op het omzetten van de goede voorbereidingen van het team in een overwinning.