Jason Yeung ontvangt hier van een vertegenwoordiger van ASSURIA, Dhr Ramautarsingh, zijn trofee

De 17-jarige Jason Yeung heeft opnieuw laten zien dat hij de beste is door vanmiddag met succes zijn Nationale Jeugdkampioenschap U20-titel te prolongeren. Hij moest hiervoor strijden tegen de eveneens getalenteerde Imaan Kalidjo, die een indrukwekkend toernooi achter de rug had. Beide schakers behaalden 8,5 punten uit 9 partijen, met een remise in hun zesde ronde ontmoeting. Op Zondag 29 oktober werden barragepartijen gespeeld om de kampioen te bepalen. Yeung behaalde een remise en een overwinning uit de twee beslissende barragepartijen, waardoor hij zijn titel met succes verdedigde.

Bij de damescategorie werd Maylee Tjong Tjin Joe gekroond tot Nationaal Jeugdkampioen U20.

Voorzitter van SSB overhandigde de prijs aan de Kampioen in de 30+ Klasse, Shatish Lautan

Naast het U20-toernooi kwam ook het Nationaal U30/30+ Open schaakkampioenschap tot een einde. In de U30-categorie werd Shiva Kalka kampioen, terwijl Shatish Lautan voor de derde keer kampioen werd in de 30+ categorie.

De Surinaamse Schaakbond feliciteert alle winnaars met hun indrukwekkende prestaties en dankt ASSURIA Verzekeringen voor hun sponsoring van deze twee toernooien.