PHOTO BY ONEIL MILLER

Met grote vreugde feliciteert de Surinaamse Voetbalbond SV Robinhood met hun recente triomfen als kampioen en winnaar van de Caribbean Cup 2023. Op een gedenkwaardige woensdagavond in Jamaica veroverde Robinhood het kampioenschap van de Concacaf Caribbean Cup tijdens de returnwedstrijd van de finale. Het team versloeg Cavalier met een overtuigende 2-0, nadat ze eerder die week al met 1-0 hadden gewonnen in de thuiswedstrijd tegen Cavalier, de landskampioen van Suriname.

In de beslissende minuten van deze spannende returnwedstrijd in het Independence Park scoorden Franklin Singodikromo de 0-1 en Jamilho Righters de 0-2. Met deze prestatie heeft Robinhood zich rechtstreeks gekwalificeerd voor de achtste finale van de Concacaf Champions Cup in 2024.

Naast het teamsucces werden ook individuele prijzen toegekend. SV Robinhood ontving de Fair Play Award, terwijl Franklin Singodikromo werd bekroond tot Player of the Match. De middenvelder Renske Adipi verdiende de titels Best Player van de Concacaf Caribbean Cup en Best Player by Scotiabank, terwijl Jonathan Fonkel werd erkend als Best Young Player en Best Goalkeeper. De Surinaamse Voetbalbond is trots op deze indrukwekkende prestaties en kijkt uit naar de voortzetting van het succes in toekomstige competities