In een opmerkelijke vertegenwoordiging namen sportieve studenten van het VWO 4 deel aan de vierde editie van het KFC Goodwill Football Tournament U18 in Georgetown, Guyana, waar zij Suriname met trots vertegenwoordigden. Het scholentoernooi, dat op 12 december van start ging, werd georganiseerd door de Petra-organisatie en streefde ernaar vertegenwoordigers van landen in het Caribisch gebied samen te brengen, met als doel het meten van sportieve vaardigheden op schoolniveau.

Het toernooi bood niet alleen een podium voor competitie, maar gaf ook getalenteerde jongens de kans om hun vaardigheden te tonen. Hierdoor fungeerde het als een belangrijke maatstaf voor het sportgebeuren in de regio. De afvaardiging uit Suriname bestond uit twee sportonderdirecteuren, Ramon Apoetiti en John Atida, leden van de Stichting Schoolsport Federatie Suriname (waaronder de heren Zorgvol en Peerwijk), en de heer Tillburg, gymleraar van VWO 4.

Het deelnemersveld van acht teams omvatte titelverdediger DC Caesar Fox (Waramadong) Secondair, St. Ignatius Secondair, Clarendon College uit Jamaica, St Benedict’s College uit Trinidad en Tobago, VWO 4 uit Suriname en de top drie van de lopende competitie, Limacol Schools League.

De teams werden verdeeld in twee poules van vier, waarbij de beste twee doorgingen naar de halve finales. De finale, die plaatsvond op 22 december, zag het VWO 4-team strijden om de derde plaats tegen Chase Academic. Ondanks een vastberaden inzet eindigde de wedstrijd met een 7-0 overwinning voor Chase Academic, waardoor het VWO 4-team uiteindelijk op de vierde plaats belandde.

In de spannende eerdere wedstrijden verloor VWO 4 hun eerste ontmoeting tegen St Benedict’s College uit Trinidad en Tobago met 9-1. De tweede wedstrijd verliep echter gunstiger, waarbij VWO 4 met 3-2 won van Carmel, met alle drie de doelpunten gescoord door Arvin Djojoseparto, die ook werd uitgeroepen tot de “man of the match”.

Met een 4-3 overwinning op DC Caesar Fox in hun derde wedstrijd plaatste VWO 4 zich als tweede voor de halve finale. Hier ontmoetten ze Clarendon College uit Jamaica en ondanks hun inspanningen eindigde de wedstrijd in een 2-0 nederlaag voor het Surinaamse team.

In de ultieme finale behaalde het Jamaicaanse Clarendon College de kampioenstitel door St Benedict’s College uit Trinidad met 2-1 te verslaan. Ondanks de uitdagingen toonden de sportieve prestaties van het VWO 4-team hun vastberadenheid en inzet in dit opmerkelijke internationale scholentoernooi.