Op 11 januari van dit jaar kwamen afgevaardigden uit Guyana, Frans-Guyana en Suriname samen in de conferentieruimte van het Residence Inn-hotel om de afgelopen Inter Guyanese Spelen te bespreken. Georganiseerd door de Stichting Schoolsport Federatie Suriname, werd de vergadering voorgezeten door Aniel Ghisaidoobe. Over het algemeen waren de deelnemers, waaronder sportdirecteuren van de drie landen, tevreden met de organisatie van de Spelen en merkten ze verbeteringen op in verschillende aspecten.

Suriname werd geprezen als de winnaar van het internationale scholierensporttoernooi. De aanstaande editie van de Spelen, gepland van 23 tot 27 oktober in Cayenne, Frans-Guyana, werd besproken, hoewel details nog schaars zijn. Logistieke voorbereidingen zullen worden besproken tijdens een vergadering op 22 en 23 februari in Cayenne.

Naast deze zaken brachten sportdirecteuren en vertegenwoordigers van Frans-Guyana een bezoek aan de Franse ambassadeur, die zijn waardering en plezier over het toernooi uitte. Er werd ook gesproken over de complexe visumprocedures, waarop de ambassadeur toezegde deze serieus te zullen nemen. De ambassadeur was onder de indruk van de samenwerking tussen de drie landen en beloofde volledige steun van Frankrijk voor het komende evenement. De evaluatievergadering werd afgesloten met een collectief vertrouwen dat de Inter Guyanese Spelen van dit jaar opnieuw een succes zullen zijn.